Erfgoedplus.be vind meer dan je zoekt

Navigation Search

Nieuwsbericht

Draaiboek 'Goed Geërfd Erfgoed'

Veel zelforganisaties van personen met een migratie-achtergrond hebben een rijke culturele traditie en koesteren herinneringen, onder de vorm van verhalen, objecten, rituelen en documenten. Dit belang vertaalt zich echter nog te weinig in een erkenning, waardering en gebruik van het erfgoed, zowel door de organisaties zelf als door de actoren uit het cultuur- en erfgoedveld. Op basis van ervaringen uit een procesmatig ontmoetingstraject rond erfgoedwerking, ishet draaiboek Goed Geërfd Erfgoed een laagdrempelige en praktijkgerichte wegwijzer voor al wie het erfgoed van zelforganisaties wil koesteren, publiek delen en een plaats geven in praktijken van erfgoedzorg. Het draaiboek belicht een waaier aan aspecten die cruciaal zijn voor zelforganisaties én erfgoedprofessionelen om een gezamenlijke werking rond etnisch divers erfgoed op te zetten.

Een eerste selectie van het cultureel erfgoed van aan het project participerende verenigingen is als collectie op Erfgoedplus zichtbaar.

Het draaiboek is het resultaat van een project/traject van twee federaties, het Internationaal Comité (IC) en Actieve Interculturele Federatie + (AIF+), en is tot stand gekomen dankzij subsidies van de provincie Vlaams-Brabant.

Voorpagina zichtbaarheid: 
dinsdag, november 28, 2017 - 08:00 to maandag, december 31, 2018 - 08:00
Print deze pagina